• Sucursala ASR Cluj împreună de Facultatea de Ingineria Materialelor şi a Mediului din cadrul  Universităţii Tehnice Cluj a organizat în data de 11.11.2021 webinarul intitulat “Noutăți în
    digitalizarea și robotizarea proceselor de sudare organizat”. În cadrul webinarului s-au prezentat două lucrări, “Sisteme de viziune adaptive în sudura robotizată” realizată de Ing. IWE Ionuţ Gligor, Manufacturing Engineering Manager din cadrul companiei Emerson  Automation Solutions Cluj-Napoca şi “Inteligenţa artificială. Perspective pentru ingineria sudării” realizată de Dr.Ing.IWE Marius Bodea din cadrul Facultăţii IMM, UTCN.

Discuţiile au cuprins aspecte privind optimizarea performanţelor unei celule de sudare robotizată prin utilizarea sistemelor de viziune 2D şi 3D. S-au prezentat soluţiile actuale şi problemele tehnice cu privire la detecţia cu precizie a poziţiei şi configuraţiei rostului de sudare pe instalaţii robotizate de sudare. Au fost subliniate limitările acestor sisteme de viziune pe studiile de caz prezentate, precum şi necesitatea unor operaţii de ajustare şi calibrare a sistemelor de detecţie pentru a menţine performanţa şi productivitatea celulelor robotizate la un nivel ridicat.