KORR-ALL – Parteneriat pentru perfectionare si transfer tehnologic in domeniul protectiilor anticorozive” din cadrul programului Leonardo da Vinci – Parteneriate, Programul “Invatare pe tot parcursul vietii”, 2013-1-DE2-LEO04-16490 1
Coordonatorul proiectului:
 GSI – Gesellschaft für Schweißtechnik International mbH,
Niederlassung Schweißtechnische Lehr- und Versuchsanstalt Duisburg, GermaniaParteneri:
Germania:
 IFINKOR – Institut für Instandhaltung und Korrosionsschutztechnik GmbH,
Institut an der Fachhochschule Südwestfalen, Iserlohn;
Romania:
 Universitatea “Eftimie Murgu” din Resita
 Asociaţia de Sudura din Romania
Polonia:
 SLV- GSI Polska Sp. z.o.o.

Obiectivele proiectului Korrall sunt:
– stabilirea de parteneriate internaţionale in domeniul calificarii şi formarii profesionale in protectie anticoroziva
– schimbul de experienţa international intre experţii din domeniul protecţiei anticorozive, in vederea dezvoltarii unei curicule pentru calificarea de protectie anticoroziva, din ţarile partenere Romania şi Polonia, pe baza standardelor internaţionale şi a programelor de dezvoltare profesionala din Germania

Intalnirile care au avut loc in cadrul proiectului sunt urmatoarele:

• Program conferinta Duisburg, 13-17.09.2013

• Program conferinta Resita 3-8.02.2014

• Program conferinta – Duisburg 23-27.03.2014

• Program conferinta – Duisburg 30.09-01.10.2014

• Program conferinta – Gliwice 19.11-21.11.2014

Acest parteneriat isi propune sa intareasca relatiile dintre organizattile implicate (parteneri, alte centre de formare si perfectionare, asociatii, parteneri industriali ca, de exemplu, producatori de produse de constructii, firme care efectueaza lucrari de protectie anticoroziva, alti actori ai vietii profesionale).

Pentru a atinge scopurile proiectului participantii (profesori, instructori) aduc in acest parteneriat, pe de o parte, cunostintele de specialitate proprii ca si formatori (protectie anticoroziva, procese de prelucrare, procedee tehnice, reglementari normative, etc), iar, pe de alta parte, dobandesc prin schimbul de experienta un know-how nou si international. Un know-how bazat pe practica largeste orizontul de cunoastere al participantului si asigura, implicit, avantaje in lumea muncii. Se doreste ca proiectul sa se finalizeze cu elaborarea unei curricule pentru un curs de formare/calificare a personalului implicat in lucrari de protectie anticoroziva pentru tarile partenere, Romania şi Polonia.

Diseminare proiect
– continutul proiectului, precum si rezultatele obtinute au fost prezentate intr-o lucrare in cadrul Conferintei ASR “SUDURA 2014” din aprilie 2014, conferinta la care au participat peste 120 specialisti.
– situatia actuala a proiectului va fi prezentata din nou printr-o lucrarea la urmatoarea conferinta ASR “SUDURA 2015” ce va avea loc la Arad in perioada 22-24.04.2015.

In perioada 16-18.07.2015 a avut loc la Duisburg (Germania) o noua intalnire de lucru in cadrul parteneriatului KorrAll, finanţat prin Programul Invaţare pe tot parcursul vieţii, subprogramul Leonardo da Vinci, acţiunea Parteneriate, sub numarul 2013-1-DE2-LEO04-16490 1 (nr. naţional LLP-LDV/PAR/2013/023).

La intalnirea de lucru au participat alaturi de membrii echipei locale de implementare a proiectului (Dr. ing. Teodora Maghet si Dr. Monica Florina Sallai – GSI SLV Duisburg): Prof. dr. ing. Doina Frunzaverde, rector – Universitatea „Eftimie Murgu”, S. l. dr. ing. Zoltan Korka – Universitatea „Eftimie Murgu” Reşiţa, Prof. dr. ing. Dorin Dehelean, director executiv ASR, Prof. dr. ing. Radu Bancila – Universitatea Politehnica din Timisoara, Facultatea de Constructii, Dr. ing. Anamaria Feier, Asistent de cercetare ASR, Ing. Piotr Gladysz – GSI SLV POLKA.
La intalnirea de proiect s-au discutat:

La intalnirea de proiect s-au discutat:
– Realizarea rapoartelor de evaluare pentru fiecare partener
– Curricula rezultata in urma studiilor realizate pe proiect
– Posibile proiecte de continuare pe aceasta directie