La data de 11.11.2020 Universitatea Politehnica Timișoara a marchat împlinirea a 100 ani de la înființarea sa.
Pentru a omagia această aniversare Asociația de Sudură din România și Universitatea Politehnica Timișoara au organizat în ziua de 4.11.2020, la Biblioteca UPT simpozionul cu tema „Sudarea la Politehnica centenară”.
Datorită pandemiei de coronavirus simpozionul s-a desfășurat în variantă hirbridă: un număr redus de participanți la Biblioteca UPT și transmisie on-line.
Lucrările au fost deschise de conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, rectorul în exercițiu al UPT, care a prezentat un scurt istoric al Politehnicii timișorene. Un mesaj de salut în deschiderea lucrărilor simpozionului a fost transmis online și de către ing.ec. Răzvan Bătrînu, președintele ASR.

A urmat momentul festiv al înmânării medaliei ASR „Acad. Corneliu Mikloși” domnului prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Șerban de către vicepreședintele ASR, dl. dr. ing. Șerban Panaitescu, moment precedat de citirea Laudatio de către dl. prof. dr. ing. Dorin Dehelean, directorul executiv al ASR .

În programul manifestării au mai fost incluse intervenții online ale participanților din țară și din străinătate: ing. Sorin Keller (General Electric Elveția, director Institutul Internațional de Sudură); prof.dr.ing. Radu Iovănaș (Universitatea Transilvania Brașov); prof.dr.ing. Nicolae Markocsan (West University Trollhatan, Suedia); dr.ing. R. Molnar (Linde
Gaz România); prof.dr.ing. Dănuț Savu (Universitatea din Craiova) și prof. dr. ing. Ioan Vida-Simiti (Universitatea Tehnică Cluj-Napoca).