CONFERINTA INTERNATIONALA ASR
13 – 14.10.2011, Chisinau

Conferinta Internationala ASR cu tematica „Problemele actuale ale sudarii in contextul globalizarii economiei”a avut loc la Chisinau si a fost organizata in colaborare cu Universitatea Tehnica din Moldova si Asociatia de Sudura din Republica Moldova (ASRM) sub patronajul Federatiei Europeana de Sudura (EWF). Conferinta s-a bucurat de o prezenta numeroasa, peste 125 de participanti atat din Romania cat si din Republica Moldova.

Programul conferintei a cuprins 32 de lucrari grupate intr-o sesiune plenara si 3 sectiuni tematice. In cadrul Conferintei Internationale a ASR s-a semnat Conventia de Colaborare intre Asociatia de Sudura din Romania si Asociatia de Sudura din Republica Moldova, reprezentate de Domnii Presedinti a celor doua asociatii, Adrian Campurean respectiv Dumitru Bodeanu.

Cu ocazia conferintei s-a organizat o Expozitie de echipamente si materiale de sudare si examinari nedistructive la care au participat 13 producatori/distribuitori din Republica Moldova si Romania.

Programul Conferintei a cuprins si un workshop cu tema: Implementarea sistemului european/international de calificare/certificare a personalului sudor. Cerinte, avantaje si oportunitati de finantare.