Conferința ASR „SUDURA 2023”, organizată de Asociația de Sudură din România în colaborare cu Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați și Sucursala ASR Galați, s-a desfășurat în perioada 27-28 aprilie 2023 la Facultatea de Inginerie din Galați.
Conferința s-a adresat specialiștilor din industrie, cercetare și învățământ superior, la eveniment participând peste 90 de persoane.

În cadrul conferinței au fost prezentate 22 lucrări științifice susținute de autori din țară și străinătate. Programul conferinței a cuprins o secțiune tehnico-comercială, o ședință ASRO CT 39 “Sudare și procedee conexe”, o sesiune „Artă și sculptură în metal” și o vizită tehnică la podul suspendat peste Dunăre.

Program conferință

Expoziția „Artă și sculptură în metal”

Cu ocazia Conferinței ASR ”Sudura 2023”, s-a organizat expoziția „Artă și sculptură în metal”, care s-a desfășurat în holul Facultății de Inginerie a Universității ”Dunărea de Jos” din Galați.Au fost prezentate lucrări realizate în metal prin utilizarea unor procedee de sudare sau tăiere de sculptorii profesioniști Sorina Vădeanu, Adrian Vădeanu și Augustin Sandu. A participat de asemenea cu lucrări Paul Mironov de la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați.