Asociația de Sudură din România, în parteneriat cu SC COMELF SA Bistrița, RAAL SA Bistrița, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Extensia Bistrița și Sucursala ASR Bistrița, a organizat în perioada 27- 28 octombrie 2022 la Bistrița Conferința anuală a coordonatorilor sudării.
La conferința care s-a desfășurat la sediul Extensiei Bistrița a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au participat 85 de specialiști.
Conferința a fost onorată de participarea domnului Sorin Keller, președintele în exercițiu al Institutului Internațional de Sudură, organizația mondială a sudării la care ASR este membru.

Au participat, de asemenea reprezentanți ai Asociației Române de Examinări Nedistructive AROEND, asociație parteneră a ASR, în frunte cu președintele AROEND, domnul Cezar Ardeleanu.
Programul Conferinței a cuprins prezentarea a 19 lucrări cu caracter aplicativ, o expoziție de echipamente de examinare nedistructivă, o ședință deschisă a Comitetului Tehnic ASRO 39 „Sudare și procedee conexe”, precum și o vizită la RAAL SA Bistrița, un producător de schimbătoare de căldură din aliaje de
aluminiu, recunoscut la nivel mondial.

În cadrul conferinței a fost acordată o atenție specială pregătirii pentru sudare, respectiv examinărilor nedistructive ale îmbinărilor sudate.
Atât participanții la conferință, cât și organizatorii acesteia au apreciat pozitiv modul de desfășurare a conferinței și a acțiunilor conexe.
O contribuție deosebită la reușita acțiunii au avut-o, desigur, co-organizatorii conferinței, respectiv sponsorii acesteia.