Manifestări științifice și tehnice


Conferinta anuala a coordonatorilor sudarii, 29-30 octombrie 2015 (Buzau)


Asociatia de Sudura din Romania (ASR) in colaborare cu SC DUCTIL SA Buzau a organizat in perioada 29-30 octombrie 2015 Conferinta anuala a coordonatorilor sudarii la care au participat peste 75 de persoane.
Programul conferintei a cuprins prezentari privind probleme de actualitate legate de continutul si conditiile de aplicare ale unor directive europene si standarde noi in domeniul managementului proceselor de sudare. Participantilor li s-au distribuit un CD cuprinzand lucrarile prezentare la conferinta. Acest CD este disponibil la Secretariatul ASR.
Programul Conferintei a mai cuprins si un seminar EWF privind calitatea materialelor consumabile prin sudare, stadiul si tendintele standardizarii europene si internationale, o sedinta deschisa ASRO/CT39 “Sudare si procedee conexe”, o masa rotunda privind sudarea otelului beton (standarde, reglementari, instruire) si o vizita tehnica la SC VAE APCAROM SA.

In standul de prezentare al ASR au fost prezentate materiale privind activitatea ASR in cadrul proiectelor GAZODUCT, FLEXIFAB, FUTUREWELD si SAT EN 1090.

Cu ocazia Conferintei au fost organizate si alte actiuni ale asociatiei precum:
- Sedinta Consiliului de Administratie al ASR
- Intalnirea membrilor Colegiului de redactie al revistei Sudura
- Intalnirea Comitetului director al ASR CertPers

Actiunea a fost organizata cu sprijinul deosebit al SC DUCTIL SA Buzau si in colaborare cu Filiala ASR Buzau.